Feline Huizer wint Nederlandse klasse!

Op zaterdag 4 maart werd voor de 15 keer De Dag Van De Dwerg georganiseerd door de Polen en Kleurdwergenclub. Deze dag werd weer in Tiel gehouden dit jaar waren er totaal 690 dieren ingestuurd.
Er is een Nederlandse klasse, in deze klasse worden de dieren volgens de Nederlandse standaard gekeurd.
En er wordt ook door een keurmeester gekeurd. In de Europese Klasse worden de dieren door twee keurmeesters gekeurd die samen te gelijk naar het dier kijken en dan punten geven, volgens de Europese standaard. Er zijn ook andere keurmeesters uit o.a Engeland, Belgie, Duitsland. Maar er zijn ook buitenlandse inzenders die naar deze dag komen. Er zijn ook verschillende leden uit onze vereniging die in hadden gestuurd. De meeste haalde wel prima resultaten maar een spande de kroon die eigenlijk het hele seizoen al niet te verslaan is met haar dwergen. Feline Huizer werd kampioen van de Nederlandse klasse met haar zwarte kleurdwerg. Dit dier moet dan tegen de winnaar van de Europese klasse. Het dier van Feline werd tweede van het totaal. De zwarte kleurdwerg werd verhoogd naar predicaat U 98 Feline van harte Proficiat met dit resultaat!! De dag winnaar werd ook een kleurdwerg met japanner tekening van een Duitse fokster.

Voor de catalogus verwijs ik u naar http://www.dwergenclub.nl/