Champion Show

Van 26 tm 28 januari vond de Champion Show plaats in Nieuwegein. Dit is de bondshow voor de haren en hier onder gebracht ook de bondsshow van de NBS voor de sierduiven. Ook hier jammer genoeg geen hoenders en sier/watervogels zoals op de Noord-show dit alles heeft nog te maken met de vogelgriep die onze mooie hobby al bijna vier maanden lang bezig houdt. De sfeer van deze show is altijd gezellig er komen vooral ok veel fokkers uit Zuid-Holland zodat er veel bekende zijn. Er waren wel wat minder konijnen als andere jaren in geschreven maar dat had wel verschilde oorzaken. Als alle diersoorten er waren geweest hadden ze er toch een 6700 totaal gehad.
Ook binnen onze vereniging hebben we veel leden/jeugleden mee gedaan. De keurdag verliep prima alleen de HEP bij de konijnen begon wat laat. Wel leuk was te zien dat de cavia club ook nu in de HEP ring werd gedaan waar de konijnen zaten.
De resultaten van leden van onze vereniging waren overweldigend en ander woord heb ik er eigenlijk niet voor.
We hadden de nummer twee en de nummer drie van de Champion- Show hoe mooi is dat en dan ook nog bij de jeugdleden werd de hoogste titel
gehaald. Op vrijdagmorgen was het al snel druk door veel bezoekers uit het buitenland om dieren te kopen. vrijdagavond vond de opening plaats. De Zaterdag zelf was het super druk en gezellig alleen het was wel warm in de hal dat was me andere jaren niet opgevallen deze hoger temperatuur. We mogen de terug kijken op een geslaagde en gezellige show.

Hier even de leden die het bijzonder goed gedaan hebben!

W v Dongen res kamp met een Satijn ivoor predikaat U 98

J Visser derde van de show met een Witte Wener predikaat U 98

Feline Huizer kampioen bij de jeugd met een kleurdwerg ijzergrauw F 97

Van harte gefeliciteerd!!