Category Archives: Geen categorie

Hokbezoek KDS Flevoland

Op zaterdag 27 mei zijn we met tien leden, van A.K.P.V op hok bezoek geweest bij verschillende leden van KDS Flevoland. Twee jaar geleden was deze vereniging bij ons op bezoek, en nu was het onze beurt om bij hun te gaan kijken. KDS Flevoland staat goed bekend om hun jaarlijkse open tentoonstelling die ze in begin november organiseren. Uit verschillende delen van het land komen fokkers naar deze eendaags keuring, die altijd prima georganiseerd is. Op deze show zijn vaak meer dan 600 dieren in verschillende dier groepen aanwezig. We werden zaterdag 27 mei om 10.30 verwacht bij de voorzitter. We werden vriendelijk ontvangen en aan de verzorging ontbrak het ook niet. Op deze dag zullen we vier fokkers van deze vereniging gaan bezoeken. In de ochtend hadden we twee fokkers bezocht met o.a konijnen en hoenders en watervogels. Nadat we een prima verzorgde lunch, konden we het middagprogramma gaan volgen. Bij het laatste adres zouden we ook nog een rondleiding over het bedrijf krijgen wat natuurlijk ook leerzaam is en interessant. Op dit adres hebben we dan ook de dag met elkaar afgesloten met een hapje en een drankje. We kunnen weer terug kijken op een gezellig dag bij deze vereniging die in Dronten is gevestigd!!

Noordshow te Assen

De Noord show werd gehouden van 5 tot 7 januari net zo als vele andere shows waren er dit keer geen Hoenders sier- watervogels bij door de vogelgriep dit was erg jammer want dat scheelde gewoon 5000 dieren minder die er normaal wel aanwezig waren. Er waren nog wel diverse standhouders aanwezig. Ze hadden voor de Hoender fokkers een digitale foto show, deze foto’s waren in gezonden door fokkers en via een foto werden ze door een keurmeester een beetje beoordeeld dit alles gebeurde op zaterdag, en eind van de ochtend was de winnaar bekend.
Ook was er op zaterdagmiddag een bijeenkomst over de vogelgriep die kon je bijwonen als je dat wilde. Zo waren er toch activiteiten op de Noord show om fokkers een publiek naar Assen te krijgen. Maar ook de zaterdag was erg rustig door de sneeuwval in het hele land bleven er veel mensen thuis. al met al het was maar een stille en rustige noord-show. Verschillende leden van AKPV hebben mee gedaan
in Assen, en niet zonder resultaten gelukkig.

Feline Huizer: Fraaiste Kleurdwerg.

A Groen: Fraaiste Tan.

B Mimpen: Fraaiste Angora

W.C Kok: Fraaiste Satijn.

De overige leden hadden ook prima predicaten gehaald dit kunt u zien in de catalogus van de Noord-show

Het was een andere show dan normaal, hoop dat het volgend jaar gewoon weer een volle hal is en dat alle diergroepen aanwezig zullen zijn.

Verplicht enten tegen RHD bij konijnen!

Geachte leden A.K.P.V

Maandagavond 1 augustus is er een extra vergadering van de KLN geweest, het agenda punt was enten tegen RHD. In deze vergadering is er besloten dat op jondierendagen, fokkersdagen en tentoonstellingen alleen dieren toegelaten mogen worden die geënt zijn tegen RHD.
De KLN zal eind deze week met een bericht hierover komen, wij als bestuur willen jullie er al vast op wijzen dat deze maatregel per heden is ingegaan.
Op de site van de KLN komen wat adressen te staan van dierenartsen die enten voor een redelijke prijs, zo gauw er meer info is houden we jullie op de hoogte.

Namens het bestuur A.K.P.V

Clubshow Zijdehoenclub

In het weekend van 23-24 oktober werd in Beilen de Midden Drenhte show gehouden waar de clubshow van de Zijdehoen club is ondergebracht.
Ingrid is daar geweest met enkele dieren van haar. En niet zonder succes ze haalde daar met een eigen gefokt dier zonderbaard in de kleurslag meerzomig patrijs hen een F 96. Daar naast werd Ingrid ook ringenkampioen.

Van Harte Gefeliciteerd met de behaalde resultaten!

12049557_604411829702065_7768691945352937780_n

12065545_604411869702061_7228331488913586329_n

12036816_604411929702055_119180830740517748_n

Hokbezoek KDS Flevoland 6 juni 2015

Op zaterdag 6 juni kwam KDS Flevoland op bezoek bij onze vereniging.
Er was een programma gemaakt voor deze dag. De dag begon bij Patrick Bakker waar rexen en Birmingham rollers te zien waren.
Na wat uitleg over de Birmingham roller daarna wat duiven laten vliegen. Toen de konijnen maar uit de hokken, waar enkele leuke dieren
te zien waren. Nadat we deze fokker bezocht hadden gingen we naar Adrie Huizer een echte dwergen man. Hier waren volop jonge dieren te zien,
waar de kwaliteit prima van was. Na dit bezoek door gereden naar de Jaap Visser die volop in de Witte Weners zit. Hij fokt zowel met Duitse dieren met korte oren, om mee te doen in Duitsland op de vergelijk show. Maar ook in Nederland wil deze fokker graag mee doen dus hier voor heb je dan weer dieren nodig met wat langere oren. De lunch hebben we in de kantine gedaan van de Firma Huizer een prima lunch verzorgt door enkele dames van onze club. Het middag programma was als volgt eerst maar naar Wim Slikboer die ons op stond te wachten bij de poort. Wim woont prachtig aan de rand van Barendrecht. Wim fokt verschillende Belgische krielen rassen, daarnaast fokt hij nog wat sierduiven. Marijke Vergeer zijn vrouw heeft haar eigen cavia paleis. Met alles er op en er aan wat je maar wens. Het laatste adres was bij onze Tan fokker Ardi Huizer die al jaren een bekende fokker is de Tan wereld. Zijn dochter Feline fokt zwarte kleurdwergen die heeft vast het bloed van haar vader.
Als afsluiting van de dag een rondleiding door de kas van Ardi Huizer waar verschillende kruiden, sla, en paksoi te zien waren.
Als laatste hebben met zijn alle de BBQ aangestoken en deze zeer gezellige dag afgesloten. Volgend jaar gaat A.K.P.V op bezoek bij deze vereniging.

NCC in Tiel op 2 Mei

J.l 2 Mei werd er weer een NCC dag georganiseerd die gehouden werd in de nieuwe hal te Tiel.

Er waren boven 500 cavia’s in geschreven wat een prachtig aantal is.

Remco Verlaan had de Beste Gladhaar cavia met zijn Solidzilveragouti.

In deze groep gladharen waren er maar liefst 238 dieren ingeschreven dus echt een mooie prestatie

Remco van Harte Proficiaat!! met de behaalde resultaten.

10906568_741265955989898_541838666435036945_n

Dag van de Dwerg

Op 7 Maart organiseerde, de Polen en kleurdwergen club weer haar jaarlijkse Dag van de Dwerg. Deze dag is internationaal er komen zowel fokkers, en keurmeesters uit het buitenland. Deze dag werd gehouden in Tiel op een nieuwe locatie. Van deze locatie gaan we zeker in de toekomst meer van horen. Er waren 690 dieren ingeschreven wel wat minder dan andere jaren. Ook hier waren A.K.P.V leden aanwezig ze haalde hierbij mooie predicaten. Maar de de top werd net niet bereikt.

Teun Dingemanse is een van onze jeugdleden die Pool blauwoog fokt deze jeugdige fokker had het beste dier van de jeugdleden maar ook nog eens de beste Pool blauwoog met 97.5 en op 1 na met 97pnt.

Van Harte Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

Het bestuur.

IMG_1653(600x400)

Kort verslag Champion Show

Kort verslag Champion Show te Nieuwegein.

In het weekend van 22 tm 24 Januari was de Champion show. Het totaal aantal dieren was 6865 het waren er een paar meer dan de jaren hier voor. Zo als ieder jaar doen verschilde leden mee op deze show. Er deden nog twee leden examen Alexandra Klijn is C keurmeester Cavia’s geworden en Pieta kraaijenveld deed weer uitbreiding voor diverse rassen en slaagde hier voor.
Beide dames van hartelijk gefeliciteerd.
We hebben het als club goed gedaan, Ardi Huizer had de beste Tan werd beste van groep 4 en uit eindelijk ook nog derde van de show. Met het predicaat U 98 een prachtige resultaat. Zijn dochter Feline had al een super seizoen maar nu was ze ook nog winnaar van de jeugd show met haar kleurdwerg zwart. Beide van harte gefeliciteerd! Cees Opschoor had op twee na de beste Hangoordwerg met zijn madagascar man oud . In het zware polen kamp had Anton de Gruijter op 1 na de beste pool roodoog. In de cavia kwamen Pieta Kraaijenveld en Marijke Vergeer net te kort om mee te draaien in de top Volgende keer beter dames. In de twee veren groepen en haalde de leden wel goede predicaten. Maar een topper zat er niet tussen om mee te doen voor de eind strijd. We kunnen terug kijken op een gezellig weekend in Nieuwegein!

Unieke Kampioenstentoonstelling.

A.K.P.V. Hendrik-Ido-Ambacht organiseert bijna unieke Kampioenstentoonstelling.

Wat in een verder verleden door iedere provincie in Nederland gebruikelijk was om een kampioenstentoonstelling te organiseren, ter afsluiting van het tentoonstellings seizoen, is de laatste jaren steeds meer een uitzondering geworden. Ook in Zuid-Holland met zijn vele verenigingen, zijn er de laatste jaren nog maar enkele clubs die de organisatie hiervan op zich nemen.
Hendrik-Ido-Ambacht ligt onder de rook van Rotterdam en Dordrecht en is een dorp met bijna 30.000 inwoners. Volgens het Genootschap Onze Taal heette de gemeente in een ver verleden Hendrik-Ido-Oostendam-Schildmanskinderen-Groot-en-Klein-Sandelingen-Ambacht. Dit zou de langste plaatsnaam in heel Europa zijn geweest.
Dit jaar bestaat onze vereniging 70 jaar, een mooie gelegenheid om de organisatie op ons te nemen. De laatste jaren zijn wij tegen de gebruikelijke stromingen in, qua ledenaantal en inzendingen nog wat gegroeid. Waarschijnlijk omdat wij sinds 2013 een open Jongdierendag organiseren, met het eerste jaar 400 inzendingen en dit jaar 471 inzendingen. Mede daardoor heeft dat ons de laatste jaren een tiental nieuwe leden opgeleverd. Ook halen wij met een twaalftal vrijwilligers een maal per maand oud papier op. Dit is van uit de gemeente Hendrik- Ido-Ambacht speciaal georganiseerd voor verenigingen en dit geeft ons extra financiële armslag.
Zoals ik al eerder schreef werden in het verleden in bijna iedere provincie KTT georganiseerd. Men moest toen minimaal twee maal ZG of een maal ZZG, later Fraai hebben behaald om het betreffende dier in te mogen schrijven. Ook werd één dier door drie keurmeesters van een predicaat voorzien. Men kon toen maximaal 3×8 ZZG, 24 punten behalen. Bij mijn weten heeft er nooit een dier 3×9, 27 punten behaalt want het predicaat U werd toen nauwelijks gegeven. Later is men, en dat zal mede om financiële redenen zijn, overgestapt naar het systeem van twee keurmeesters.
Om een mooie traditie dan ook in stand te houden heeft het bestuur gemeend om de organisatie van dit unieke gebeuren wederom op te pakken. Daarom organiseren wij in het weekend van 6 en 7 februari 2015 de 64e open kampioenstentoonstelling in de prachtige nieuwe bedrijfshal van de heer A. Huizer . U bent van harte uitgenodigd om enkele van u beste dieren in te schrijven, ook voor de fokkers buiten de provincie is dit dé kans om aan dit gebeuren deel te nemen. In het vraagprogramma staat een superprijs, een prijs waar een ieder kans op maakt, u kunt zomaar een LED televisie winnen, u kooinummer is u lotnummer! Deze prijs is geschonken door een van onze leden.
De show wordt vrijdagavond 6 februari officieel geopend door dhr. J. Heijkoop, burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht die ook de hoofdereprijzen zal uitreiken.
Het bestuur verwacht er veel van, maar wij hebben u nodig om er een geslaagde show van te maken. U inzendingen zijn dan ook van groot belang! Wij hopen dan ook dat u enkele dieren aan ons toevertrouwd. Een vraagprogramma zenden wij u dan ook graag toe, stuur even een E-mail naar a.huizer@live.nl en het komt naar u toe. Mocht u geen mail hebben dan kan het ook telefonisch worden aangevraagd: tel. nr 078- 6818148
Dus voor alle kleindierliefhebbers in Nederland, laten we er een paar geweldige dagen van maken !!
Namens het bestuur van A.K.P.V.
Jaap Visser

Kort verslag Noordshow in Assen.

Kort verslag Noordshow.

Van 7 tm 10 januari was de Noordshow in Assen die werd gehouden in de TT hal.
Op Noordshow wordt gestreden om het Nederlands kampioenschap voor de veren.
Deze nieuwe locatie is een prima onder komen voor zowel mens en dier. Tevens is het makkelijk te bereiken met de auto want de hal ligt vlak naast de A28.
De verlichting in de hal is ook 100 procent beter.
Enkele leden maar ook jeugdleden van A.K.P.V deden mee daar in Assen.
De grootte verassing van de club was wel dat Feline Huizer die al enkele jaren bezig is met kleurdwergen, in de kleurslag zwart. Het leuke is dat Feline er echt intensief mee bezig is. Haar vader doet natuurlijk even de laatste puntjes op i zetten om zo’n goed mogelijk predicaat te halen. Feline haar zwarte kleurdwerg werd beste van alle kleurdwergen waar er wel 400 totaal tentoongesteld waren. Haar kleurdwerg kwam tussen de grootte fokkers namen in te zitten, haar dier werd derde van groep 1 (kleur) dit is wel de grootste groep binnen alle konijnen rassen. Feline proficiat met deze prestatie! Wim Slikboer die ook altijd van de party is had de beste Oud Duitse Meeuw. Bij de dwerg hoenders kon hij net niet winnen met zijn Ukkelse Baardkriel. Wim Kok en Ardi Huizer kwamen ook net te kort om in hun ras te winnen. Maar hadden wel prima predicaten, volgende keer beter heren. Marlinda Bakker deed met haar cavia mee bij de jeugdshow maar kwam niet verder dan ZG. Patrick Bakker had de beste Rex in de kleur castor dit dier werd beste van groep 7 en werd uit eindelijke nog vierde van de Noordshow.
Dit waren even de belangrijkste dingen die plaats vonden in het noorden.

Proficiat allemaal met de resultaten!!

« Older Entries